Att vara förberedd för en krissituation, föreläsning med Niklas Kämpargård

Att vara förberedd för en krissituation, föreläsning med Niklas Kämpargård

Humaniora, Samhälle

Att vara förberedd på en mindre eller större krissituation. Niklas föreläsning ger oss tips på hur vi ska förbereda oss för att överleva i framtiden.

Om Sverige drabbas av ett långvarigt strömavbrott blir följderna snabbt besvärliga. På bara några timmar blir det kallt inomhus, vattnet slutar rinna ur kranen och maten tar snabbt slut i både kylskåp och skafferi.
Hur länge klarar du själv att försörja din familj på den mat som ni har hemma? Och hur löser ni vardagliga utmaningar som transport, matlagning, värme, vatten och sanitet när varken el, kranar eller toalett fungerar? Känns det overkligt?
Vad händer om ekonomin brakar samman, om elsystemen havererar eller om livsmedelstransporterna avstannar. Sverige är bra rustat för att klara en sviktande samhällsstruktur på kort sikt, men det saknas planering för hur landet skulle klara sig på lång sikt.

Idag vet många inte ens hur man gör upp en eld, än mindre hur man får tag på vatten eller tar hand om ett benbrott. Någonstans har vi tappat fokus och glömt bort alla kunskaper som i längden håller oss i liv.

Det finns ett växande intresse för att i hög grad kunna klara sig och sin familj på egen hand om krissituationen uppstår.

Läs krishandboken, anmäl dig till en kurs som gör dig mer förberedd på det ofattbara, utbilda dig i hjärt- och lungräddning och köp hem ett spritkök (med bränsle). Hjälps åt och förbered er tillsammans. Ingen klarar sig på egen hand!

Föreläsare, Niklas Kämpargård, bondson från Sölvesborg och passionerad odlare med ett stort intresse för överlevnad, odling, första hjälpen och självhushåll. Bloggare i tidningen Land. Författare till Lev som en bonde, Bondens skafferi och Krishandboken.
Vill du läsa mer om Niklas gå in på: www.kampargard.com/

Föreläsningen sker i samarbete med Stadsbiblioteket Karlskrona.