Data & IT

En distanskurs i Excel, Studieförbundet Vuxenskolan.
Helt enkelt ett fantastiskt kalkylprogram!
Excel med sitt pedagogiska gränssnitt tillåter dig med en enkelhet att utforska funktionerna som effektiviserar och gör dig till en smart excel användare. Hitta exempel och övningar som är nycklarna i vardagen och arbetslivet. Efter avslutad kurs kan du begära ett kursintyg.

MÅLGRUPP:
Vilka går kursen? Är du i behov av att du vill förnya dina excelkunskaper eller bygga på med effektiva och smarta nyckelfunktioner? Våra deltagare värdesätter mest de övningsexempel som de sedan haft nytta av i vardagen och som gjort livet lättare. Vårt distansupplägg är anpassat för individuella studier där du får möjligheten till coachning och feedback på ditt inlämnade material.

INNEHÅLL
1. Excel introduktion
2. Skapa en kalkyl
3. Redigera och formatera
4. Arbeta effektivt med kalkyler
5. Formler, fel och funktioner. Målsökning.
6. Diagram i Excel
7. Bilder, figurer och objekt
8. Utskrift och distribution
9. Urval i listor, sortering, register och avancerade filter
10. Skapa och ändra lista
11. Formulär
12. Sammanfatta och sammanställa. Delsumma, databasfunktioner och pivottabeller.

VARFÖR DISTANS:
Hur funkar distanskursen? Krävs det datorvana för att gå kursen?
Att studera på distans med hjälp av internet innebär många fördelar, flexibilitet och frihet. En anledning är att du kan disponera din tid när du vill och kan jobba med kursen. Inga deadlines. Då kursen inte kräver någon fysisk närvaro eller geografisk plats kan du anmäla dig till kursen från din hemort.
Distansupplägget har ramar för hur kursen fungerar och du kommunicerar enskilt eller i grupp med kursledaren för att kunna ta dig igenom utbildningen. Det är viktigt att läsa och följa instruktionerna som ges. Distansupplägget tar hänsyn till att deltagare är på olika kunskapsnivåer där du behöver kommunicera, dela, redigera filer, ställa - och svara på frågor, diskutera och redovisa dina inlämningsuppgifter via mejl. Kursen kräver en viss datorvana som att kunna spara filer lokalt på datorn, mejla och surfa på internet.

Kursen innehåller 12 avsnitt med varierande svårighetsgrad. Det rekommenderas att avsätta 2 timmar för kursen, 1-2 dagar i veckan. En bra taktpinne finns men inga måsten, vi vill att du själv tar ett stort ansvar! Du läser i teoriboken, följer och övar på exempel och gör sedan inlämningsuppgifterna som du hittar i slutet på varje avsnitt. Tillhörande filer finns i en gemensam delad kursmapp online. Youtube-klipp och facit finns till de vanligaste frågorna och till de svårare inlämningsuppgifterna. Efter 5 kurstillfällen är du förhoppnings klar och kan begära ett utskrivet intyg.

KURSLEDARE:
Philip Brandt är en omtyckt kursledare inom data. Han har arbetat som kursledare både i klassrumskurser och via nätet.

KURSMATERIAL:
Inför kursstarten beställer du själv boken Kalkyl, diagram och listor, Behandlade Ords förlag. ISBN: 9789185989881. Den kostar ca 220 kr + porto och kommer inom 2-5 arbetsdagar. Du hittar den lätt på Bokus hemsida.

PROGRAM:
Microsoft Excel 2010, 2013 eller 2016.

ORT:
Distans. Du kan anmäla dig till kursen från din hemort. I en dator nära dig, varsomhelst.

ÖVRIGT:
Om du vill veta mer om kursen så ring 0767-806317 eller skicka epost till sodergatan19@gmail.com
Kursstarter är den 25/11, 30/1 och 3/3, kontakta Philip för mer information.