Färg o form i rummet

Färg o form i rummet

Konst, design, Trädgård, hus och hem

Kursen syftar till att förmedla grundläggande kunskaper kring hur inredningsarkitekten ser på ett rum, analyserar rummets förutsättningar, tänker helhet och planerar förändringar i rummet.
Deltagarna lär sig grunderna i att se och arbeta i rummet med ett helhetsgrepp.
Vi lär oss att arbeta med olika material, former och färger och att planera på ett mera systematiskt sätt. Vi lär oss att arbeta med begrepp som färgens textur och funktion, olika former och stil, flödeslogistik och atmosfär och hur vi skapar en hållbar miljö i våra hem.

I kursens föreläsningsdel analyserar vi inspirerande miljöer och lär oss att se på djupet vilka effekter olika material och former har när det gäller atmosfären och helhetsintrycket i rummet.
I kursens praktiska del experimenterar vi utifrån deltagarens egna exempel och planerar en sammanhängande miljö utifrån dessa.

Inga förkunskaper krävs.

Dagmar Nordberg:
Jag är utbildat designer och inredningsarkitekt och har jobbat i många år i Milano, Berlin, Kiel och runt om i Sverige.
Jag är medlem i Sveriges Arkitekter som SIR/MSA och är Blekinges ombud för Svenska byggnadsvårdsföreningen.
Som inredningsarkitekt har jag arbetat med design i olika miljöer så som privatbostäder, banker, en prisbelönt husbåt och med renovering av äldre hus och gårdar.
Jag har undervisat i Form och design bl a på konsthögskolan i Hannover och i Sverige.
Under senare år har jag jobbat som utställningsproducent och formgett utställningar på olika museer runtom i Europa, bl a Hamn-museet i Nacka, ubåtshallen på Marinmuseet i Karlskrona och Tingshuset i Sölvesborg.
Min passion är att kombinera modern design med med traditionella, beprövade byggnadsmaterial för att skapa en levande helhet i rummet. Det är spännande att kombinera gammalt och nytt!
Det ska bli roligt att möta intresserade kursdeltagare för att utveckla nya projekt tillsammans kring rummets möjligheter, färg, form, material och belysning!