Humaniora

Den fiktiva huvudpersonen Jana Kippo är kanske mer känd än författaren själv, Karin Smirnoff, och slog ner som en liten bomb i vårt läsande land. I de tre böckerna Jag for ner till bror (2018), Vi for upp med mor (2019) och Sen for jag hem (2020) har vi fått möta henne, hennes bror och hennes mor i denna nattsvarta lite sarkastiska berättelse från någonstans i Västerbottens inland, skrivna av författaren på ett väldigt säreget dialektalt språk.

Karin Smirnoff, journalist och uppvuxen i Stockholm, numera bosatt i Piteå, debuterade med Jag for hem till bror i princip direkt efter författarskolan. För trilogin har hon blivit mycket uppmärksammad och har nominerats till Augustpriset och Svenska Dagbladets litteraturpris, vunnit Storytel Awards och tilldelats Studieförbundet Vuxenskolans litteraturpris. Berättelsen är även på gång att bli tv-serie.
Nu är Karin Smirnoff aktuell med romanen Sockerormen, en berättelse om tre barn på väg in i tonåren som växer upp i Södertälje på 80-talet. Romanen handlar om kärlek, vänskap, utanförskap och om musik och är den första delen av två.

Plats: Ronneby stadsbibliotek
Tid: onsdagen den 27 oktober, klockan 19.00
Entré: 50:- Köp din biljett på Ronneby stadsbibliotek.
Boka på: 0457–61 74 77 eller informationen@bibliotek.ronneby.se
Biljetter släpps den …
Hur många sittplatser vi erbjuder aktuellt datum är beroende av pandemins och pandemilagens begränsningar.

I samarbete med Stadsbiblioteket i Ronneby och SV Blekinge.

OBS! Du kan inte boka föreläsningen på SV utan måste boka på biblioteket.

Fotograf till bilden av Karin Smirnoff är Thron Ullberg.