Hälsa & välbefinnande, Samhälle

Maria Andersson: Författare, föreläsare och entreprenör som brinner för samhällsfrågor

Genom författarskapet lyfter hon samhällsproblemen och hur vi ser på dem. Hennes senaste bok INNANFÖR VÄSTEN berättar historier om de vuxna barnen och vad som skapar machokulturen. I den kommande boken, MELLAN VÄGGARNA, möter hon kvinnor som lever/ har levt med mäns våld, flera av dem lever gömda.

Hon lyfter svåra ämnen till ytan. Med föreläsningar sedan 2014 i ryggen så förmedlar hon budskap som berör, inspirerar och motiverar när det gäller förändringsarbetet i samhället. Hennes fokusområde är våld mot kvinnor, machokulturen, att bryta normer, och skapa goda värdegrunder.

"Orange Day MC-kortege" - en manifestation mot våldet mot kvinnor och flickor.

Maria Andersson: "Jag förmedlar fakta, egna erfarenheter och kunskap, och kommer att vända på varenda sten jag kan för att stoppa våld och trakasserier mot kvinnor och barn, och bygga ett samhälle där alla kan känna trygghet. Macho- och tystnadskulturen måste brytas för att lyfta problemen till ytan och värna om vår hälsa. Det gör vi tillsammans genom att bryta normer och tillämpa goda värdegrunder. Tillsammans skapar vi ett jämställt samhälle där alla kan känna trygghet!"

Allt kommer att ske i Zoom. Du kommer att få en lathund och en länk dagen innan föreläsningen.
Det är därför extra viktigt att du anmäler med din mailadress.
Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor. Frågestund: 19.30 - 20.00

Föreläsningen är helt gratis!

Ett samarbete mellan:
Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge, NSPH Blekinge, Karlskrona kvinnojour, Kvinnojouren Karlshamn, Olofströms Kvinno- och Tjejjour, Ronneby kvinnojour, Kvinnojouren Embla, Karlskrona kommun, Ronneby kommun, Karlshamn kommun, Olofströms kommun och Sölvesborgs kommun, Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.