Trädgård, hus och hem

Föreläsning med Lars-Åke Gustavsson, ”Odlingsvärda rosor", från återupptäckta kulturarvsrosor till några av de bästa moderna”

Plats: Lyckeby Kunskapscentrum (f d Vedebyskolan) Videvägen 10, Lyckeby. Parkering finns på baksidan av skolan invid idrottshallen. Entré: 50 kr, betalas på plats.

Våra olika trädgårdsrosor tillhör historiskt en mycket komplicerad växtgrupp med flertusenårig historia. Att fördjupa kunskapen om denna växtgrupp är något som Lars-Åke Gustavsson har ägnat en stor del av sitt yrkesverksamma liv. Fram till 2006 var han chef för Fredriksdals trädgårdar, där inte minst uppbyggnaden av rosariet blev hans bidrag. Därefter har Lars-Åke varit projektledare för POMs nationella inventering av kulturrosor, där han också arbetat med äldre rosors insamling och bevarande. Hans djupa kunskap om rosor innefattar även moderna rosor och deras odlingskrav och förtjänster. Åtskilliga är de böcker han skrivit om rosor och de tre banden av bokverket ”Rosor för nordiska trädgårdar” är det mest omfattande som skrivits om rosor och rosodling för svenskt och nordiskt klimat.

Föreläsningen sker i samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Jämjö trädgårdsförening och SV Blekinge.
Ingen föranmälan!
Välkomna!