Hantverk & konst

Erika Åberg föreläser om arbetet med och tankarna bakom sina senaste böcker "Stickat till vardags" och "Mina stickade projekt". Hon berättar om inspirationen bakom, hur hon arbetar med färger och mönster och plaggtyper. Om tradition, material och tankarna kring en handgjord vardag. Efter föreläsningen finns det möjlighet att få se ett urval plagg ur böckerna, se skisser och få böcker signerade.
Föreläsningen sker i samarbete med Kulturcentrum Ronneby Konsthall, Slöjd i Blekinge och SV Blekinge.

Om Erika:
Erika Åberg är författare, föreläsare och frilansande hemslöjdskonsulent som sedan hösten 2014 bor på Gotland. Hon arbetar framförallt med stickning – både med material och tekniker, med ull men också med andra slöjdtekniker. Hon är utbildad vid HV Skola och är ena halvan av Görbart – en podd om handgjort skapande.
Erika är aktuell med böckerna ”Stickat till vardags” och ”Mina stickade projekt” som kom ut i september 2020.
Instagram: @wynja
www.wynjaproduktion.se

Erika kommer även att ha en kurs i "Stickat till vardags", den 30-31 oktober, Kulturcentrum. Går du kursen ingår entréavgiften i deltagaravgiften, uppge det i såfall vid din anmälan.

Tid och Plats: Fredag den 29 oktober kl 17:00, Kulturcentrum Ronneby Konsthall.

Biljett/Entré: 90 kr, anmälan och betalning sker till SV Blekinge, det kommer även att finnas möjlighet att betala med Swish på plats.