Ekonomi

Tillhör du de som brukar köpa aktier när de är som dyrast och sälja när de är som billigast? Eller är du rent av en framgångsrik aktiesparare? Oavsett vilket har du möjlighet att ta del av en heldagskurs i aktieanalysprogrammet Hitta kursvinnare, som hålls lördagen den 5 mars 2022 i Karlshamn. Utgångspunkten gällande utbildningen är att göra just dig till en bättre aktiesparare med hjälp av analysprogrammet Hitta kursvinnare. Förhoppningen är att du ska göra bättre aktieaffärer efter att ha tagit del av kursen.

INNEHÅLL:
På kursen lär du dig hur du använder Hitta kursvinnare för att göra bättre aktieaffärer.
Vi går noga igenom programmet Hitta kursvinnare och dess olika moduler:
• Bolag med information om börsens alla bolag.
• Urval/Sök med bl.a. Nyckeltalssorteraren som hjälper dig att hitta attraktiva aktier samt och Signaler som visar dig alla just nu aktuella köp- och säljsignaler.
• Fundamental analys som kontrollerar om aktien är köpvärd - svårt blir enkelt.
• Teknisk analys som hjälper dig att köpa och sälja vid rätt tillfälle.
• Rankingmodulen kan du använda för att hitta aktier som överpresterar absolut (jämfört med sig själv) eller relativt (jämfört med exempelvis ett index) och som därmed är intressanta köpkandidater.
• Portföljhanteraren som hjälper dig att ha kontroll på dina aktieinnehav.

FÖRKUNSKAPER:
Vem riktar sig kursen till?
Kursen passar de flesta, men du har störst utbyte av kursen om du har hållit på med aktier ett tag och inte är en total nybörjare.

PLATS OCH TID:
Kursen hålls lördagen den 5 mars i SV:s kontor i Karlshamn.
Starttid är kl 9.00 och kursen beräknas pågå till cirka kl 16.30.

DETTA INGÅR:
Lunch ingår i kursavgiften samt kaffe med fika på för- och eftermiddagen.
Programmet Hitta Kursvinnare pro ingår i kursavgiften till och med april 2022.

LEDARE:
Kursledare är Mats Widesjö som har lång erfarenhet av aktieplaceringar. Han är även en uppskattad kursledare. Utbildad lärare i matematik och ekonomi och är sedan 2000 ledamot hos Aktiespararna i Bromölla och Sölvesborg.

ÖVRIGT:
Antalet platser är begränsat till 12 och de 12 först anmälda har företräde. Vid fler än 12 anmälningar arrangeras en ny kurs lite senare i vår. Om önskemål finns kan kursen erbjudas på andra orter i Blekinge. Kontakta ditt SV kontor.

VIKTIGT:
Det krävs att du kan ta med en bärbar dator till kursen eftersom du skall arbeta med Hitta kursvinnares olika funktioner. Både PC och Mac fungerar.