I linoljefärgens värld

I linoljefärgens värld

Konst, design, Trädgård, hus och hem

Linoljefärg finns sedan gammalt i våra hus och den har en lång tradition i vår kultur.
I den byggda miljön utomhus och inomhus finns det många användningsområden där linoljefärg används och där den ger en vacker och långlivad yta som både skyddar och bevarar.

Kursen består av en föreläsningsdel där deltagarna lär sig något om linoljefärgens spännande kulturhistoria och en praktisk del där deltagarna lär sig hur vi använder linoljefärg på olika ytor inom- och utomhus.
Kostnad för lunch och fika ingår i priset.
Kursen är i närheten av natursköna Järnavik hemma på Dagmars gård.
Inga förkunskaper krävs.
Välkommen till en dag i linoljefärgens värld!

Dagmar Nordberg:
Jag är utbildat designer och inredningsarkitekt och har jobbat i många år i Milano, Berlin, Kiel och runt om i Sverige.
Jag är medlem i Sveriges Arkitekter som SIR/MSA och är Blekinges ombud för Svenska byggnadsvårdsföreningen.
Som inredningsarkitekt har jag arbetat med design i olika miljöer så som privatbostäder, banker, en prisbelönt husbåt och med renovering av äldre hus och gårdar.
Jag har undervisat i Form och design bl a på konsthögskolan i Hannover och i Sverige.
Under senare år har jag jobbat som utställningsproducent och formgett utställningar på olika museer runtom i Europa, bl a Hamn-museet i Nacka, ubåtshallen på Marinmuseet i Karlskrona och Tingshuset i Sölvesborg.
Min passion är att kombinera modern design med med traditionella, beprövade byggnadsmaterial för att skapa en levande helhet i rummet. Det är spännande att kombinera gammalt och nytt!
Det ska bli roligt att möta intresserade kursdeltagare för att utveckla nya projekt tillsammans kring rummets möjligheter, färg, form, material och belysning!