Grunderna i teckning och illustration.
INNEHÅLL:
Det är en grundkurs och du behöver ingen tidigare erfarenhet, bara nyfikenhet! Men har du erfarenhet av att teckna sedan tidigare så är du också mycket välkommen!
Vi kommer att arbeta med blyerts som material och gå igenom grunderna på hur man kan använda blyertspennan som verktyg. Vi tränar på att använda pennor med olika hårdhetsgrader, göra skuggningar och studier av föremål. Men vi kommer också göra olika övningar och arbeta utifrån vår egen fantasi och våra egna idéer. Viktigast är att ha roligt och alla får arbeta utifrån sin nivå.

KURSMATERIAL:
Till kursen behöver du:
- Blyertspennor i olika hårdhetsgrader. Blyertspennor är märkta med t.ex. HB eller 8B (där HB är hårdast och 8B mjukast). Välj t.ex. 2B, 4B, 6B, 8B, så har du en bra grund. Pennorna finns att köpa i etui eller styckvis.
- Suddgummi.
- Skiss/ritpapper, A4 storlek eller större om du vill. Välj själv vilken typ av papper du vill ha: tunt, tjockt, med gräng, utan gräng, vitt, naturvitt. Eller välj olika och testa dig fram med vad du trivs med.
- Fixativ (spray som gör att teckningen inte smetar sig) väljer du själv om du vill köpa. Annars finns det att låna.

LEDARE:
Elin är utbildad inom illustration och grafisk formgivning och driver eget företag där hon arbetar med allt ifrån trycksaker till mer konstnärliga uppdrag. Hon har också arbetat som bildlärare. Vill du veta mer om Elin kan du gå in på hennes instagramkonto: @estalhand