Inredningsdesign 1

Inredningsdesign 1

Trädgård, hus och hem

INNEHÅLL:
- Vad är en rumsanalys?
- Vad är ett moodboard?
- Hur kan jag börja planera mera systematiskt för en förändring i hemmet?

I kursen tar vi en djupdykning i hur inredningsarkitekten ser på ett rum, analyserar rummets förutsättningar och planerar förändring i rummet. Vi lär oss grunderna i hur man gör en rumsanalys och vi övar oss att se sammanhang och möjligheter i ett rum.
Vi tränar designerns helhetsblick och bekantar oss med proffsens sätt att arbeta med
begrepp som stil, kvalitet, hållbarhet och flöde.

Kursen består av en föreläsningsdel, där vi studerar och analyserar olika inomhusmiljöer, och en praktisk del. I den praktiska delen tar vi avstamp i deltagarnas egna förslag och vi lär oss grunderna hur designern arbetar med moodboard och konceptutveckling.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. I kursen ingår en del skiss- och fotograferingsövningar.

Kursen kommer att följas upp till våren 2018 av en fördjupningskurs Inredningsdesign 2 som bygger vidare på grundkursens introduktion till designtänk.

LEDARE:
Dagmar Nordberg är utbildat designer och arkitekt SIR/MSA. Hon har bl a jobbat som lärare på konsthögskolan för media och design, Hannover, och som utställningsproducent med prisbelönta utställningar på muséer runtom i Sverige och Europa.
Dagmar är bosatt i Blekinge skärgård och på hemmaplan har hon senast arbetat med utställningar på Marinmuseet i Karlskrona, Tingshuset i Sölvesborg och på Konstmuseet Martinssonska Gården i Karlshamn. Dagmar har de senaste fyra åren forskat kring begreppet kreativitet. Hon har en utbildning inom stresshantering och kreativitetsträning från NICABM-institutet i Massachusetts, USA.