Hantverk & konst

INNEHÅLL:
Älskar du att sy? Vill du lära dig att sy kläder efter mönster eller vill du bättra på dina egna kunskaper i klädsömnad? Vill du lära dig reparera det som är trasigt eller vill du sy om ett plagg du redan har?
Under denna kurs arbetar varje deltagare med sina egna plagg under individuell handledning av vår kursledare.
Du får hjälp med allt från måttagning, mönsterutlägg, tillklippning, provning, sömnadsinstruktioner, och tips på vägen. Att utbyta idéer med varandra är också en viktig del i lärandet. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspirerar vi varandra.

Du kanske vill anpassa din garderob efter dina önskningar? Vågar du vara den du är i dina kläder? Kom till oss och lär dig mer om klädsömnad och börja skapa din egen garderob. Då är detta kursen för dig!

TID OCH PLATS FÖR KURSEN:
Vi träffas under tre lördagar den 8 maj, den 22 maj och den 5 juni, kl 10:00 - ca 16:00. Mellan träffarna arbetar du hemma med ditt plagg. Kursen är i SV:s lokal på Ronnebygatan 9 i Karlskrona.

MATERIAL:
Till kursen får du själv ta med måttband, sax, tråd, sy-och knappnålar samt eget mönster, tyg och din symaskin.

FÖRKUNSKAPER:
Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har sömnadsvana.

LEDARE:
Beatrix Leykamm är utbildad skräddare och modedirektris. Hon har mångårig erfarenhet genom sitt arbete i egen ateljé, som textillärare och som designutvecklare i ett textil- och tryckprojekt som riktar sig till unga kvinnor.

ÖVRIGT:
På plats finns det kaffe och te. Det finns även ett kök med möjlighet att värma din egen lunch i micro.
Vi ser till att lokalen är anpassad med avstånd och deltagaren har ett eget bord.