Hantverk & konst

INNEHÅLL
Kom och koppla av i Mias fina verkstad ute i det natursköna Saxemara. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du hinner med på en helg och som går att göra med enkla handgrepp som tumning, ringling och kavling. I kursen skapar du vad du vill det kan bli konst för utomhusbruk till din trädgård eller balkonglåda, figurer, änglar, skålar mm.
Vid första tillfället tillverkar du ditt föremål och den andra gången glaserar du och därefter bränns det. Efter några dagar får du hämta dina saker.
FÖRKUNSKAPER
Kursen är lämplig för både dig som är nybörjare och för dig som arbetat med lera tidigare. Här får du vara kreativ och det är bara fantasin som sätter gränser.
MATERIAL
Vi arbetar med stengodslera, som är mycket slitstarkt och väderbeständigt samt en mängd olika glasyrer.
Materialkostnad tillkommer med ca 100kr/kg, vilket täcker kostnaden för lera, glasyr och bränning. Betalas direkt till ledaren.
LEDARE
Mia Sjösten är keramiker och startade Änglakeramik 2015 och har sin ateljé/verkstad i Saxemara. Vill du läsa mer om Mia gå in på anglakeramik.se
VIKTIG INFORMATION
Vi återkommer med ett datum för kursen. Ta gärna på dig oömma kläder! Kaffe och te finns på plats, fika o lunch får du ta med själv. Tänk gärna igenom och om du vill ta med en skiss på det du vill skapa. Du får gärna maila din idé om vad du vill tillverka innan till Mia mia.sjosten@gmail.com