Mat & dryck

Under denna kurs lär du dig att göra olika sorters färsk pasta från grunden, då blir den godast.
Vi förbereder degen och pratar om råvarornas betydelse och om hur man färgsätta och smaksätta pasta degen.
Du kommer göra olika fyllningar och formar pastan med hjälp av traditionellt redskap. Vi kommer att göra ravioli, tagliatelle, pizzadeg, kött- och vegetarisk lasagne.

Vi jobbar i smågrupper med olika sorters pasta och tillbehör och avslutar kvällen med att äta tillsammans.

TID OCH PLATS:
Kursen är planerad till onsdag den 31 augusti kl 18:00-21:15 och torsdag den 1 september kl 18:00-21:15, Kursen är i Rosenfeldtsskolans Hemkunskapssal.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

ÖVRIGT:
Ta gärna med ditt förkläde.
Behöver du avboka vid ett tillfälle meddela SV eller ledaren i god tid eftersom inköpen beräknas på antalet deltagare.

KURSLEDARE:
Giovanni Casadei.

MATERIALAVGIFTEN:
Kostnad för ingredienser ingår i materialavgiften.