Humaniora


OBS! Föreläsningen är inte fullbokad, du måste boka dina biljett på Ronneby bibliotek!

En svensk skribent åker till Madrid för att få inspiration till sitt nästa projekt. I en bar träffar hon en man som tror sig vara förföljd av skaparna till en ljusskygg nätshow som han medverkat i. Han ber henne gömma honom, och i gengäld berättar han sin historia. Det blir upptakten till ett möte mellan skribenten och den diaboliska mirakelgöraren Lucia – ett möte som till slut tvingar skribenten att fatta ett ödesdigert beslut kring sin egen inre essens.

Om detta handlar Lina Wolffs senaste roman "Köttets tid" som är en berättelse om människans behov av andlighet – dock med fötterna långt nere i en ytterst oandlig verklighets gyttja. Det är också en undersökning av köttet, kött i olika stadier, skepnader och konstellationer.

Lina Wolff är född 1973, bor i Hörby i Skåne och har tidigare varit bosatt i Italien och Spanien där hon jobbat som tolk och handelsagent. Hon debuterade 2009 med novellsamlingen Många människor dör som du. Romanen Bret Easton Ellis och de andra hundarna (2012) fick bl. a. Tidningen Vi:s litteraturpris. 2016 gavs ”De polyglotta älskarna” ut på Albert Bonniers Förlag. Den blev hennes genombrottsroman och hyllades av en enig kritikerkår. Romanen som har översatts till 17 språk, fick Lina Wolff både Svenska Dagbladets litteraturpris och Augustpriset för.

I samarbete med Stadsbiblioteket i Ronneby.

OBS! Du kan inte boka föreläsningen på SV utan måste boka din biljett på biblioteket tel 0457-61 74 77 eller informationen@bibliotek.ronneby.se
Entré 50 kr, biljetter släpps 1 månad innan.