Hantverk & konst

Här bjuds ett gyllene tillfälle att lära sig akvarellmåleriets grunder!

INNEHÅLL:
Från grundläggande materialkunskap, vidare med skissteknik anpassat för denna vattenfärg till att sedan lära känna dessa spännande kulörer.
Hur man bygger upp motivet med en god komposition, bygger upp de för akvarellmåleriet så typiska kontrasterna eller varför inte våga trotsa reglerna och måla abstrakt.

FÖRKUNSKAPER:
Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som målat ett tag och vill ta nästa steg. Målet med kursen är att du ska få verktyg och kunskaper att utveckla din skaparglädje!

MATERIAL:
Medtag dina egna färger och material. Du kommer även att kunna beställa material av ledaren.

LEDARE:
Anders Högblom, född och uppvuxen i Eskilstuna, bodde nästan 20 år på Gotland och sedan 4 år bosatt i Ronneby. Har i huvudsak mest sysslat med konst, illustration och dekorationsmåleri men även bildundervisning bl a på Knut Hahn och Kallingeskolan och även studiecirklar med olika inriktningar.
Utbildning: Gotlands konstskola i två år, Nordiska akademin för dekorativt måleri i Mjölby och inte minst Informativ illustration på Mälardalens högskola, Eskilstuna. Därtill allt frilansande med all typ av bild och dekoration. Och det kanske är det största nöjet med mitt arbete, att det är så varierande.
Läs mer om Anders på Facebook: Anders TT Högblom bild o dekorationsmåleri

OBS!
Kursen är i första hand i Ronneby men enligt önskemål kan kursen erbjudas på fler orter i Blekinge.