Hantverk & konst

Vill du lära dig att teckna satir på bästa sätt då är detta kursen för dig!

INNEHÅLL:
I denna roliga studiecirkel analyserar vi vad som är värt att skämta om, hur vi tecknar personer och annat så det ska locka till humor. Och också vad som inte är tolerant att skämta om. Hur man använder olika material och tekniker för ändamålsenligt karikatyrtecknande.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

MATERIAL:
Till kursen är det bra om du tar med dig ritblock i A4 eller A3-format, olika storlekar på stompfar, och blyertspennor av olika hårdhet.

LEDARE:
Anders Högblom, född och uppvuxen i Eskilstuna, bodde nästan 20 år på Gotland och sedan 4 år bosatt i Ronneby. Har i huvudsak mest sysslat med konst, illustration och dekorationsmåleri men även bildundervisning bl a på Knut Hahn och Kallingeskolan och även studiecirklar med olika inriktningar.
Utbildning: Gotlands konstskola i två år, Nordiska akademin för dekorativt måleri i Mjölby och inte minst Informativ illustration på Mälardalens högskola, Eskilstuna. Därtill allt frilansande med all typ av bild och dekoration. Och det kanske är det största nöjet med mitt arbete, att det är så varierande.
Läs mer om Anders på Facebook: Anders TT Högblom bild o dekorationsmåleri

OBS!
Kursen är i första hand i Ronneby men enligt önskemål kan kursen erbjudas på fler orter i Blekinge.