Hantverk & konst

Lär dig grunderna i skissteknik.

INNEHÅLL:
Här träffas vi i grupp och fördjupar oss i skissteknik och hur en god komposition byggs upp och vartefter fylls på med kontraster, skuggor och grånyanser. Lär känna blyerts, kol och hur man använder pennornas olika hårdheter för att nå bästa resultat. Vi tar tre lördagar på oss och låter vädret bestämma var vi hamnar för skissandet och vad vi stöter på som är värt att avbilda.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Målet med kursen är att du ska få verktyg och kunskaper att utveckla din skaparglädje!

MATERIAL:
Till kursen är det bra om du tar med dig ritblock i A4 eller A3-format, olika storlekar på stompfar, och blyertspennor av olika hårdhet.

LEDARE:
Anders Högblom, född och uppvuxen i Eskilstuna, bodde nästan 20 år på Gotland och sedan 4 år bosatt i Ronneby. Har i huvudsak mest sysslat med konst, illustration och dekorationsmåleri men även bildundervisning bl a på Knut Hahn och Kallingeskolan och även studiecirklar med olika inriktningar.
Utbildning: Gotlands konstskola i två år, Nordiska akademin för dekorativt måleri i Mjölby och inte minst Informativ illustration på Mälardalens högskola, Eskilstuna. Därtill allt frilansande med all typ av bild och dekoration. Och det kanske är det största nöjet med mitt arbete, att det är så varierande.
Läs mer om Anders på Facebook: Anders TT Högblom bild o dekorationsmåleri

OBS!
Kursen är i första hand i Ronneby men enligt önskemål kan kursen erbjudas på fler orter i Blekinge.