Djur, natur & miljö

INNEHÅLL:
En introduktion i nosarbete och den otroligt populära aktiveringen/hundsporten Nose Work. Vi går igenom och lär oss grunderna för sökarbetet och introducerar första doften ekalyptus. Vi fokuserar på att ha roligt tillsammans.
Kursen kommer att varvas med teori och uppföljning på den praktiska träningen ni genomför hemma.

Vad är Nose Work?
Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA som verkligen är på frammarsch även i Sverige. 2017 blev Nose Work en officiell hundsport i Sverige.
I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Genom att arbeta med hundens nos kan hundarna få stärkt självförtroende och en väldigt bra aktivering. Passar alla hundar unga som gamla, fantastiskt roligt och utvecklande sätt att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose Work vara en utmärkt tränings/tävlingsform, då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former.
I Nose work ska hunden söka efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel – hydrolat. Det finns tre klasser och i samtliga klasser

PLATS:
Ugglebodavägen 60 i Olofström.
Kursen är planerad att starta den 5 oktober och följande datum 19, 26 oktober, 2, 11 november. Den 26 blir det ett webbinarie kl 18:30-19:30 mer information får du på kursen.

FÖRKUNSKAPER:
Kursen passar alla åldrar och raser. Inga förkunskaper krävs!

MATERIAL:
Material som behövs, eukalyptushydrolat, möbeltassar/tops och olika behållare. Startkit finns möjlighet att köpa av kursledaren.

LEDARE:
Diplomerad hundinstruktör och hundpsykolog. Certifierad Nose Workinstruktör, auktoriserad DP & NW1 tävlingsdomare. Tränar och tävlar i Nose Work sedan starten 2014 och är i NW2 med sin welsh springer spaniel. Mer info på www.T4t.se

OBS!
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras/er och ålder.