Trädgård, hus och hem

Praktisk beskärning av fruktträd, bärbuskar, prydnadsbuskar och träd.
Lär dig grunderna i trädbeskärning, varför och hur vi beskär dem för att få en god skörd med fin frukt i många år framöver.

INNEHÅLL:
Det blir praktiska beskärningsövningar av främst frukt och bärbuskar: Äpple, päron, plommon samt vinbär och hallon.
Vi beskär också prydnadsbuskar och prydnadsträd. Kursen kommer i första hand vara praktisk men du kommer även att få ta del av teori och material.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Kursen passar dig som privatperson som vill lära dig att beskära dina egna träd och buskar.

PLATS:
Träffarna kommer vara hemma hos ledarna Mats och Elisabeth Martinsson på Nytäppsvägen 71-13, 374 94 TRENSUM. Den andra träffen kommer att vara en dag i mars 2022. Datum bestäms gemensamt vid kursens första tillfälle. Kursen kommer delvis vara utomhus och på Mats loge/lada, tänk på att klä dig varmt och efter väder.

MATERIAL:
Tag med sekatör och grensåg om du har några. Annars säljer vi Felko-sekatörer till reducerat pris på kursen.

OBS!
Kursen kommer att vara utomhus, klä dig efter väder.

LEDARE:
Kursledare är Hortonom Mats Martinsson. Jag är hortonom, utbildad på SLU Alnarp och Ultuna. Har varit trädgårdsrådgivare för yrkesmässig trädgårdsodling på bl.a. Länsstyrelsen i Blekinge i 16 år. Har haft en egen fruktodling i 15 år med äpple, plommon och körsbär. De 1200 äppleträden gjorde vi i familjen med egna händer.
Jag har även jobbat inom privata företag i Sydsverige med gödselmedel, växtskydd och inom livsmedelsindustrin.
Elisabet Martinsson är hortonom och har arbetet på Elitplantstationen, Balsgård som verksamhetsledare i många år. Främst med frukt- och bärväxter, prydnadsbuskar och Grönt Kulturarv