Hantverk & konst

INNEHÅLL:
Första gången vi träffas arbetar vi med lera som kommer att bli originalformen till din skulptur.
Vi pratar även om hur glasgjutningens principer fungerar och vad som är möjligt.
Andra gången vi ses gör vi glasgjutningen i sand med varmt glas ifrån ugnen. Varje person hinner med ett par olika gjutningar, samt om man vill testa en fri form i sanden. Tredje gången möts vi upp och hämtar och tittar på varandras resultat, samt signerar våra alster.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

DETTA INGÅR:
Material till glasgjutning och lera till framtagning av form, samt fika ingår i deltagaravgiften. VI reserverar oss för ev höjningar när det gäller elpriser och materialkostnaden. Mer information får du vid anmälan.

TID OCH PLATS FÖR KURSEN:
I nuläget har vi inget startdatum för kursen det beror bla på elpriserna i höst. Vår förhoppning är ändå att kursen kommer att starta under hösten.
Kursen är planerad till den ? kl 13:00-16:00 och den ? kl 13:00-16:00. Sista tillfället bestäms gemensamt för upphämtning av alster, samt signering och ev. slipning
Kursen kommer att vara i Malin Menas Glashytta/Glastornet i Nättraby. Du hamnar i en inspirerande värld där elden, glöden, hettan och passionen är starka ledord. Uppe på toppen har Malin skapat Blekinges enda Studioglashytta.

LEDARE:
Malin Mena är utbildad glaskonstnär vid Konsthögskolan i Stockholm. Malin har även arbetat inom Orrefors koncernen, i Frankrike, Danmark och USA. Hon driver idag sitt företag Glastornet Studioglashytta där hon tillverkar glas till försäljning, gör offentlig konst, samt håller kurser och events.
För mer info. www.malinmena.se

FOTOGRAF TILL BILDEN OVAN:
Alice Cruus.