Hantverk & konst

INNEHÅLL:
Första gången vi träffas arbetar vi med en skiss och bygger ett motiv med hjälp av dekalpapper, metaller och glasfärg.
Vid det andra kurstillfället kommer vi att ytgravera och blästra mönstret samt signera tavlan, tavlan får du naturligtvis ta med hem. Vi avslutar med att gemensamt samtala och gå igenom allas resultat.

Glasfusing användes redan 2000 år före Kristus av de gamla egyptierna och romarna. Tekniken användes för att smälta samman olikfärgade glas och metaller främst till vackra smycken. Under 1000-talet upptäcktes konsten att blåsa glas och således glömdes fusingmetoden bort. Idag är den åter i bruk.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

DETTA INGÅR:
Allt material till en glastavla och fika ingår i deltagaravgiften.

TID OCH PLATS FÖR KURSEN:
Kursen är planerad till söndagen den 18 september kl 13:00-16:00. Sista tillfället bestäms gemensamt för upphämtning av alster, samt signering.
Kursen kommer att vara i Malin Menas Glashytta/Glastornet i Nättraby. Du hamnar i en inspirerande värld där elden, glöden, hettan och passionen är starka ledord. Uppe på toppen har Malin skapat Blekinges enda Studioglashytta.

LEDARE:
Malin Mena är utbildad glaskonstnär vid Konsthögskolan i Stockholm. Malin har även arbetat inom Orrefors koncernen, i Frankrike, Danmark och USA. Hon driver idag sitt företag Glastornet Studioglashytta där hon tillverkar glas till försäljning, gör offentlig konst, samt håller kurser och events.
För mer info se www.malinmena.se