Data & IT

Idag är våra mobiltelefoner "smartphones" så mycket mer än bara en telefon. Förutan att ringa på den kan du fotografera, läsa din mail, läsa tidningar, göra bankärenden, söka busstider och mycket, mycket mer. Under denna kurs hjälper vi dig att komma igång med, samt lära dig grunderna för att använda din smarta mobiltelefon.

INNEHÅLL:
I kursen lär du dig att hantera grundfunktionerna ordentligt, liksom de inbyggda apparna som finns i telefonen. Apparna som ger dig hjälp i vardagen eller ger dig möjligheter till underhållning var du än befinner dig. Vi går också igenom hur telefonen enkelt kan dela information med dina andra apparater – dator, plattor - eller med andra personer.

FÖRKUNSKAPER:
Kursen kräver inga särskilda förkunskaper - bara intresse för att utnyttja telefonen.

KURSMATERIAL:
Under kursen arbetar du med din egen iPhone.

VIKTIG INFORMATION:
Då vi kommer att gå igenom hur man använder e-mejl i din iPhone är det bra om du har ett e-mejlkonto innan kursen startar. För att kunna ladda ner appar är det viktigt att du har ditt Apple-ID tillgängligt.


LEDARE:
Vår ledare är Petter Elmberg en mycket kunnig ledare inom sitt område och har lett cirklar inom datoranvändning i många år.