Mat & dryck

Hitta glädjen i att plocka din egen svamp i naturens skafferi och lär dig mer om vilka svampar du kan äta.
Samling vid den röda gården i Räntemåla där välkomnas vi av Eva-Britt Brunsmo en av ägarna till gården. Det blir en kort presentation och genomgång av dagen innan vi ger oss ut i svampskogen.
Kersti Gustafsson delar med sig av sina bästa tips och erfarenheter från ett liv som svampplockare.

LÄR DIG KÄNNA IGEN OLIKA SVAMPAR:
Vi startar med ett teoripass och lär oss hur man känner igen olika svampar och var de växer därefter ger vi oss ut i svampskogen.
Samling för gemensam genomgång av våra fynd och du får tips om vilka svampar som passar som matsvamp i din matlagning och vilka du ska undvika. Dagen avslutas med grillad korv och en fika.
Vi kan naturligtvis inte i dagsläget garantera att det blir ett gynnsamt svampår men då formar vi dagen efter tillgången av svamp i naturen.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

MATERIAL:
Medtag korg, eller papperspåsar, liten kniv och våtservetter. Kläder efter väder.
Tips på bra svampböcker, Svampar i Sverige av Bo Mossberg och Mats Karström,
Nya svampboken av Pelle Holmberg och Hans Marklund.

TID, PLATS OCH PRIS:
Lördag den 18 september, kl 10:00- ca 14:00. Hos Eva-Britt Brunsmo, Räntemåla 17, 372 98 Eringsboda. I priset ingår grillad korv och fika.

LEDARE:
Kersti Gustafsson, med lång erfarenhet som cirkelledare i SV Blekinge inom bland annat svampkunskap, örter och salvor, fermentering och mycket annat.