Hantverk & konst

En rolig och inspirerande grundkurs i täljning där vi börjar enkelt men ökar på svårighetsgraden allt eftersom. Kursen passar också dig som är lite mer van att tälja.

Du får lära dig tälja med kniv och yxa i färskt trä. Andra verktyg och redskap som du också kommer att använda är spräckjärn, bandkniv, täljhäst och japanska dragsågar. Vi går igenom täljtekniken som olika knivgrepp, klyvning, kapning, materialkännedom och formens betydelse för föremålet samt enklare ytbehandling.

Verktyg, redskap och material finns på plats. Det finns också föremål att inspireras av som slevar, smörknivar, stekspadar, fantasifåglar, gubbar, smycken, nålhus, krympburkar m.m.

Är du medlem i Hemslöjden betalar du 1300kr i deltagaravgift måste uppges vid anmälan. Sista anmälningsdag är 1 mars 2019.

Kostnad för material tillkommer.
Fika ingår och det finns mikro så man kan ta med mat och värma.

Genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Kursledarpresentation:
Anders Isgren har arbetat med trä på olika sätt under hela sitt yrkesliv. Han är utbildad hemslöjdskonsulent och har arbetat som konsulent i Kalmar och Uppsala. Han är också utbildad möbelsnickare på Carl Malmstens skola i Stockholm och har drivit eget snickeri. Anders är van utbildare och kursledare.