Djur, natur & miljö

INNEHÅLL:
Motivation, Självförtroende och självständighet.
Teori och återkoppling på praktisk hemmaträning.

Vad är Nosework?
Nose Work är den nya spännande hundsporten från USA som verkligen är på frammarsch även i Sverige. 2017 blev Nose Work en officiell hundsport i Sverige.
I Nose Work får hunden använda sitt främsta sinne, nosen. Genom att arbeta med hundens nos kan hundarna få stärkt självförtroende och en väldigt bra aktivering. Passar alla hundar unga som gamla, fantastiskt roligt och utvecklande sätt att arbeta med sin hund. För hundar med problembeteende kan Nose Work vara en utmärkt tränings/tävlingsform, då hunden arbetar under lugna och kontrollerade former. I Nose work ska hunden söka efter Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel – hydrolat. Det finns tre klasser och i samtliga klasser ingår fyra moment, inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarssök.

FÖRKUNSKAPER:
Deltagare som har inlärd doft eukalyptus.

DISTANSKURS:
En möjlighet för dig att på hemmaplan lära dig mer om hund och hundträning.
Vi kommer att ”träffas” digitalt 1 gång/vecka och kommer att varva med teori och uppföljning på den praktiska träningen ni genomför hemma. (Ni filmar er träning).
Ni kommer att få tillgång till teorimaterial på den webbaserad kursplatsen Learnify och Zoom som mötesplats för dem digitala träffarna.

LEDARE:
Diplomerad hundinstruktör och hundpsykolog. Certifierad Nose Workinstruktör, auktoriserad DP & NW1 tävlingsdomare. Tränar och tävlar i nose work sedan starten 2014 och är i NW2 med sin welsh springer spaniel. Mer info på www.T4t.se

OBS!
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras/er och ålder

FLER KURSER PÅ DISTANS:
För dig som vill gå vidare finns även kursen Nose Work tema tävlingsinriktning.