Djur, natur & miljö

Från Sölvesborg i väster sträcker sig Blekingeleden rakt österut genom Blekinge - till Kristianopel i nordost. Från Ryssbergets bokskogar i väster till höjderna söder om Halen, Tulseboda Brunnpark, Mörrumsån, Järnavik, Ronneby Brunn, Alljungen, Kristianopel och slutligen Bröms, nära den småländska gränsen.
Snöra på dig vandringskängorna och följ med på en resa rakt genom Blekinge, från dåtidens skogar som i ännu inte dränerats på sitt vatten till nutida naturreservat och skyddsvärda biotoper.
Totalt är Blekingeleden 260 km lång, uppdelad på 15 etapper.

Den 1 juni 2019 invigs Blekingeleden på nytt efter en nysatsning med nytt skyltmaterial.
Under våren släpps en ny guidebok om leden och helt ny karta i pappersformat.

Niklas Kämpargård har skrivit guideboken om att vandra Blekingeleden efter att i två år spenderat åtskilliga dagar och nätter längs ledens fascinerande sträckning. Bortsett från fina vandringsupplevelser bjuder leden - och boken - på en rad spännande anekdoter och historiebeskrivningar kring varför landskapet och skogen ser ut som den gör idag. Niklas Kämpargård är fotograf och journalist och bor i Sölvesborg.

Välkommen till Blekinge!

Biljett 50 kr köps på Nortic Biljettsystems webbplats, på kommunens bibliotek eller vid entrén (endast kontant betalning).

OBS! Föreläsningen är i Lokstallarna!