Mat & dryck

Baka bröd i vedeldad stenugn.
När kursen startar finns det redan färdiga degar att baka ut. Under tiden eldas ugnen till rätt temperatur för att vid rätt tidpunkt sätta in de jästa bröden. När bröden är klara lär vi ut hur man skållar mjöl och hur det går till att sätta en deg. Efter avslutad kurs är samtliga moment i bakningsprocessen täckta. Bröden vi bakar, delar vi efter önskemål bland deltagarna.

I Mölleryd en bit från Johannishus slott ligger en KRAV-certifierad gård som heter Mikklagård. Mikklagård har inriktat sig på uppfödning av Hereford-boskap. Under de senaste åren har gårdens ägare Ronny Johansson även byggt upp ett litet gårdsbageri. Ronny och kompanjonen Jonas Castell har under dessa tre år återupptagit en bortglömd skatt. Ronny och Jonas bakar bröd från recept som deras farmödrar lärde sig baka för ca 100 år sedan. De har även tagit fram nya surdegsrecept som är Mikklagårds signum.

Passionen för brödbaket delar de med SÉBASTIEN BOUDET som varit deras kursledare.

Det lilla bageriet på Mikklagård är uppbyggt och renoverat med modern utrustning. Hjärtat i bageriet, den vackra stenugnen är kvar och i gott skick. I ugnen bakas efter noggrann eldning ca 30 bröd åt gången.

Ronny och Jonas bröd har sålts på marknader runt om i Blekinge.
I avgiften ingår lättare fika och lunch. Till lunch bakar du din egen pizza i vedugnen.

Kursen är en heldag, det kan vara svårt att ange exakt sluttid för dagen.

Vi återkommer med ett datum så fort kursen är fullbokad.