Mat & dryck

INNEHÅLL:
I denna cirkel använder vi enkla metoder för att laga goda vegetariska vardagsrätter. Målet är att lära oss grundprinciper kring matlagning med grönsaker, bönor, nötter, frön, och fullkornsprodukter. Under våra träffar kommer vi också diskutera miljö- och hälsofördelarna med de olika livsmedlen vi använder. Några exempel på vad vi kommer laga: mjölksyrade redbetor med koriander och vitlök; hemlagad tempeh av gula ärtor; seitan chorizo med salsa verde; och kryddad ost av cashew nötter.

LEDARE:
Lauren Chaleff kommer från USA och tog kandidatexamen i biologi på Harvard University i 2014, med kurser i bl.a. näringslära, hormonhälsa, genetik och epigenetik. Hon är även legitimerad kostrådgivare.

ÖVRIGT:
Ta gärna med ditt förkläde.
Behöver du avboka vid ett tillfälle meddela ledaren i god tid eftersom inköpen beräknas på antalet deltagare.

Kostnad för ingredienser 650 kr ingår i avgiften.
SV har förhoppningar om att kursen kan starta i höst.