Djur, natur & miljö

Hitta glädjen i att plocka växter och örter i naturens skafferi och lär dig mer om vilka du kan äta, färga och annat smått och gott som du kan använda växterna till.
Samling vid den röda gården i Räntemåla där välkomnas vi av Eva-Britt Brunsmo en av ägarna till gården. Det blir en kort presentation och genomgång av dagen innan vi ger oss ut på ängarna och närområdet.
Kersti Gustafsson delar med sig av sina bästa tips och erfarenheter från ett liv ute i naturen.

LÄR DIG KÄNNA IGEN OLIKA ÖRTER OCH VÄXTER:
Vi startar med ett teoripass och lär oss hur man känner igen olika örter och växter och var de växer därefter ger vi oss ut i naturen.
Samling för gemensam genomgång av våra fynd och du får tips om vilka örter som passar i din matlagning och vilka du ska undvika. Vad är till exempel grobladstinkturer bra för och hur gör man det?
Provsmakning av rallaros- och älggrässaft, örtbröd med nässelpesto. Dagen avslutas med grillad korv och en fika.
Vi kan naturligtvis inte i dagsläget garantera att det blir ett gynnsamt år men då formar vi dagen efter tillgången av det som finns i naturen.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

MATERIAL:
Medtag korg, eller papperspåsar, sax och våtservetter. Kläder efter väder.
Tips på bra böcker är Frisk med Örter författare Penelope Ody och Örtte o huskurer författare Mette Bohlin & Eva Robild.

TID, PLATS OCH PRIS:
Lördag den 14 maj, kl 10:00 - ca 14:00. Hos Eva-Britt Brunsmo, Räntemåla 17, 372 98 Eringsboda. I deltagaravgiften 400 kr ingår grillad korv, fika, rallaros- och älggrässaft och örtbröd med nässelpesto.

LEDARE:
Kersti Gustafsson, med lång erfarenhet som cirkelledare i SV Blekinge inom bland annat svampkunskap, örter och salvor, fermentering och mycket annat.