Hantverk & konst

En grundläggande helgkurs i att brodera på ylle som passar både dig som är nybörjare och dig med större broderivana.

Fokus ligger på färg, form, fantasi och skaparglädje (alltså inte perfekta stygn eller prydliga baksidor).

Vi syr applikationer och dekorerar med stygn, pärlor och paljetter. Vi testar olika former av mönsteröverföring och lär oss att montera det färdiga broderiet. Broderiet blir kanske ett fodral, en väska, smycken, en bonad eller en kudde.

På kursen finns det möjlighet att köpa material i form av vadmal i lagom stora bitar, broderigarn i ylle, broderinålar, speglar, pärlor och paljetter mm.

Emma Ihl är egenföretagare med två utbildningar i bagaget: Lärarutbildning med textil inriktning och Ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Dessutom har hon studerat broderi både på Handarbetets vänner och på Västerbergs folkhögskola.

Emma arbetar med att sprida broderiet genom kurser, både som ett sätt att bevara hantverket, men också för de effekter hantverket kan ha vid exempelvis stress, ångest, smärta och depression.

Förutom att hålla kurser broderar Emma konstföremål till försäljning och utställningar och driver en webbutik med försäljning av broderimaterial. Besök henne på Instagram @stygnen.

OBS: Är du medlem i Hemslöjden betalar du 1260 kr i deltagaravgift måste uppges vid anmälan. Sista anmälningsdag: 21 oktober 2019