Mat & dryck

INNEHÅLL:
Kursen vänder sig till dig som har drömmar, tankar och idéer om att arbeta med hantverksmässig ystning och som tidigare inte har någon ystningserfarenhet.
Under dagen följer vi Boel i hennes arbete i mejeriet. Du får vara med om att ysta en ost som heter Vit Caprin, en traditionell svensk getost. Först pastöriseras mjölken och därefter tillverkas ost på ett hantverksmässigt sätt.
Vi går igenom mjölkkvalitet, hygien, ystningsteknik och lagring av ost mm. Teori kommer att varvas med praktik.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs detta är en nybörjarkurs i ystning vid Orranäs Gårdsmejeri, Jämjö.

DETTA INGÅR I DELTAGARAVGIFTEN:
I priset ingår kaffe/te och smörgås på fm och kaffe/te och kaka på em samt ett enklare kursmaterial.

I ÖVRIGA AVGIFTER INGÅR:
Kostnad för lunch 125 kr, lunchen kommer från Café Lantluft.

TID OCH PLATS:
Vi träffas lördag den 8 maj. kl 10:00 - ca 17:00.
Kursen är i Orranäs Gårdsmejeri, Jämjö,

LEDARE;
Boel och Lars driver Orranäs Gårdsmejeri. På gården finns ca 100 getter av Svensk Lantras. Den egna getmjölken samt en mindre mängd komjölk inköpt av grannbonden förädlas till ost. I sortimentet finns många prisbelönta ostar.

För mer information, www.orranasgardsmejeri.se och https://www.facebook.com/OrranasGardsmejeri/

ÖVRIGT:
Du får möjlighet att köpa med dig en egen ost och lagra själv till en kostnad av 150 kr/ost, betalas direkt till ledaren.

VIKTIGT:
Du måste ta med dig nytvättade kläder för ombyte till mejeriet samt rena träskor eller crocs.

BILDEN ÖVERST:
Orranäs Gårdsmejeri.