Tillbaka

Tango på en soptipp

TANGO PÅ EN SOPTIPP
Vi befinner oss i en tid där prylar tycks betyda allt mer samtidigt som sopbergen växer. Dansföreställningen Tango på en Soptipp undersöker vårt förhållande till existentiella och skapade behov och vilken roll dessa har i vårt sökande efter oss själva.
Scenen är en rykande soptipp full med gamla dataskärmar, konservburkar och däck. Mitt i tippen lever några kasserade dansare. De funderar på alla prylar de köpt och slängt och om det gjorde dem lyckligare eller inte. Det var ju så mycket man skulle hinna med, skaffa sig, uppleva och tillfredsställa – innan man själv blev förbrukad.

Dansarna hjälper varandra att minnas och drömma i vilda, galna och känslofyllda dansscener, där vi får följa med på allt från modeshower, divadrömmar, zombies och shop-o-holics till Wallstreet, grymheten i Svansjön och hemlösa tiggare. En del är verklighet, annat kanske drömmar som aldrig blev uppfyllda. Allt med en touch av humor och kärlek till livet.

Tango på en Soptipp är fritt inspirerad av Becketts ’I väntan på Godot’, S. Dahlströms ’Stilla dagar på floden’ och B. Lindgrens ’Loranga, Masarin och Dartanjang’.

Gemensamt för författarna i dessa verk, är att de beskriver en tillvaro på gränsen mellan dröm och verklighet, där tillvaron kan tyckas vara lika meningsfull som meningslös.


Tango på en soptipp spelas i

Sammilsdalsskolans aula tisdag 1/12 klockan 19.00

Onumrerade platser, 150 kr fullbetalande, 100 kr med scenpass, 50 kr för ungdom t.o.m 25 år

Biljetter köps/bokas genom SV här på hemsidan, skriv hur många biljetter och av vilken typ du vill ha i meddelanderutan eller ring 0247-123 77.

Du kan även köpa biljetter vid entrén på speldagen från kl. 18.00.

Vid köp i entrén gäller kontant betalning eller via swish 123 652 53 15 - ej kort. Vid köp genom SV faktureras du beloppet eller betalar när du hämtar dom.


Arr. Paraden i samarbete med Dala vatten och avfall, Landstinget Dalarna, Studieförbundet Vuxenskolan