Fiskskinnsgarvning våren 2018

Fiskskinnsgarvning våren 2018

Hantverk

Välkommen till vår exklusiva kurs i Fiskskinnsgarvning, där du lär dig hur man tar reda på fiskskinn, hur man bereder dem och vad de kan användas till. Vi kommer att vara på Hembygdsgården i Söderbärke under en helg, fredag - söndag 1-3 juni. Gör gärna en intresseanmälan nu med mailadress, så får du mer information på din mailadress längre fram. Begränsat antal deltagare.
Ledaren Lotta Rahme har Lottas Garfveri AB i Sigtuna, där hon även har kurser. Förutom kursen i Söderbärke, har hon i sommar kurs i Sigtuna och Umeå. Besök gärna hennes hemsida www.lottasgarveri.se för mer information och inspiration.

Information från Lotta:
Undervisningen är mellan kl 09.00 och 16.00.
Tag med dig ett förkläde, gummihandskar och oömma skor.
Det kommer att finnas fiskskinn åt alla här men om du vill ha med egna fiskskinn så är det bra om du kan hålla dessa frysta så länge som möjligt. Frys inte mer än 10 st i samma påse..
De som har möjlighet att få tag på bark, får gärna ha med sig en pappkasse färsk eller torkad bark, helst från sälg eller rönn men även gran fungerar. Garvsyran sitter i innerbarken, på björk skall allt näver tas bort. Bark som legat länge ute i skogen är inte så bra då garvsyran vattnats ur.

Hälsningar Lotta