Mat & dryck

Friskare Liv - 3 träffar
ledare: Maj Östberg Rundquist som bland annat skrivit böckerna "Bli sockersmart" och "Sockerdetektiven"

14 februari, kl 18-20.15
Bli sockersmart!
Socker finns till största delen i väldigt många matvaror som vi äter utan att reflektera speciellt mycket över sockerinnehållet. Nu finns det nya råd från WHO om hur mycket (eller litet) socker vi anses tåla med hälsan i behåll. Boken ”Bli sockersmart!” till extrapris 120 kr under kvällen (ord pris 149-197 kr).

14 mars, kl 18-20.15
Fokus på tarmbakterierna
Tarmbakteriernas betydelse för hälsan är det allra senaste inom hälsoforskningen. Det är viktigt att välja rätt kolhydrater för att samarbeta på bästa sätt med dina tarmbakterier. Smakprover som ger tarmbakterierna ett skrovmål.

11 april, kl 18.20.15
Mjölksyrning i teori och praktik
Mjölksyrade grönsaker innehåller en levande bakteriekultur som bland annat hjälper kroppen att ta upp flera vitaminer och mineraler. Mjölksyrningen gör också att hållbarheten förlängs. Vi inleder med lite teori och sedan får var och en tillverka en burk med mjölksyrade grönsaker som blir färdig att avnjutas om 1-3 veckor beroende på hur syrliga du vill ha dina grönsaker.