Sorgbearbetning - kursort Hedemora

Sorgbearbetning - kursort Hedemora

Hälsa & välbefinnande

Att släppa taget och gå vidare efter en förlust – Ett handlingsprogram för känslomässig läkning

Du kanske ha hört talesättet ”en sak är säkert och det är att vi en dag ska dö”. Det är säkert, men det finns en till sak som är säkert. Det är att vi kommer att möta förluster och sorg under livet. Denna kurs ger kunskap och möjlighet att hantera de motstridiga känslor som orsakas av en förändring eller ett slut på något i livet.

När man pratar om förlust tänker många på någon som är död men det finns många andra förluster. Allt från att lämna tillbaka körkortet på grund av sjukdom, flytta, byta arbete, separera, förlora tillit till någon och att sluta skolan. Listan kan göras lång. Eftersom vi människor är unika kommer även sorgen att vara unik.

Upplägg av kursen
Kursen består av högst sex deltagare som vid sju tillfällen träffas för att ni deltagare ska lära er hur ni går vidare efter en förlust. Först går vi igenom vad en förlust och sorg är och hur man möter någon i sorg. Därefter får varje deltagare identifierar sina egna förluster och välja den förlust som är mest angelägen och det är den förlusten som var och en kommer att bearbeta. Den kunskap du får kan du använda på de förluster du redan har varit med om och de förluster som du kommer att möta i framtiden.

Naturligtvis gäller tystnadsplikt för alla som deltar. Självklart får du berätta för andra om kunskapen du får till dig, men allt det privata och personliga som kommer fram stannar inom oss i gruppen för all framtid.

Vill du veta mer
Anmäl ditt intresse så kommer du att bli kallad till en informationsträff.

Vem är jag
Jag som leder kursen är certifierad på Svenska Sorginstitutet sedan 2006 och har mångårig erfarenhet av att leda kurser i sorgbearbetning och att möta människor som står inför förändringar i livet.

Övrig information
Vi startar i mitten av september och kostnaden är 1 500 kr, samt c:a 250 kr för boken ”Sorgbearbetning”.

När du anmäler dig här intill så ser vi det som en intresseanmälan. Vi återkommer med information om tid och lokal för uppstartsträff och har du möjlighet att avboka ditt intresse.