Djur, natur & miljö

Vill du bli säkrare på motorsåg?
Alla som fyllt 18 har möjlighet att få göra provet för motorsågskörkort. Men om du är nybörjare eller osäker på dina kunskaper bör du gå en kurs/studiecirkel för att lära dig vad som krävs. Du blir säkrare, smartare och effektivare i din motorsågshantering genom vår kurs. Deltagaren kan efter avslutad cirkel avlägga teoriprov och uppkörning som leder till Motorsågskörkortet (A+B behörighet).

Kursinnehåll
Utbildningen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett säkert sätt använda motorkedjesåg vid diverse vanligt förekommande sågarbeten, t.ex. vedkapning och sågning i rent trä i samband med byggarbeten, samt vid normalt skogsarbete såsom trädfällning, kvistning och kapning. (Observera att trädfällning av speciellt svåra träd, tillvaratagande av vindfällda träd och nertagning av fastfällda träd endast behandlas översiktligt). Kursen innehåller även delar kring skötsel av utrustning.

Obs! Kostnaden för uppkörningen/provet tillkommer på ca 300:- och betalas direkt till kursledare/examinator.
För mer info se www.sakerskog.se

Du kan också delta i cirkeln men välja att inte ta körkortet om du önskar det.


Upplägg
Kursen innefattar totalt 30 studietimmar fördelat på 5 träffar, varav 1 digital och 4 fysiska.
De fysiska träffarna sker på helgdagar i Enånger (om inget annat beslutas) och planeras gemensamt av gruppen under första träffen.

• Träff 1: 13/9 klockan 18:00-20:30, Digitalt via google meet
• Träff 2: dagtid lördag/söndag i september/oktober
• Träff 3: dagtid lördag/söndag i september/oktober
• Träff 4: dagtid lördag/söndag i september/oktober
• Träff 5: dagtid lördag/söndag i september/oktober

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men du behöver egen utrustning och möjlighet att träna mellan träffarna.

Material
Kursmaterial ingår i kursavgiften. Egen motorsåg samt skyddsutrustning medtages.

Kursledare
Per Westberg är certifierad instruktör hos Säker Skog, och har själv lång erfarenhet utav både praktiskt arbete och kursverksamhet.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura 1-2 veckor före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Anmälan
Anmäl dig här till höger via knappen 'Anmälan', alt ring oss på 020-120 28 08. Sista dag för anmälan är torsdag 9 september. Om kursen är full kan du anmäla dig som reserv.