Mat & dryck

Välkommen till en kurs där vi lär oss att baka mjukt och hårt tunnbröd (tôlla, glogris) i vedeldad stenugn. Under kursen får du prova på att elda, göra deg och baka i vår underbara bakstuga precis intill Fågelsjön. Du får en inblick i hur bakning gick till förr i tiden med recept som går tillbaka generationer.

Kursledare: Täpp Lotta Melin, med koppling till byn och lång erfarenhet av bakning i vedeldad stenugn och kursverksamhet.

Kursen håller till på Gammelgården Bortom Åa i Fågelsjö, i vår bakstuga nere vid bron. I kursavgiften ingår både handledare, kost (frukost, lunch, middag och fika) och logi i byns sovstugor.

Kursupplägg: Vi träffas på torsdagskvällen och sätter deg och börjar elda i ugnen, sedan äter vi middag ihop på Amerikahuset nere vid Gammelgården. På fredagen bakar vi mellan 08.00-16.00 med pauser för fika, lunch och em fika. Sedan bakar vi pizza till middag på kvällen i bakungen! På lördagen bakar vi mellan 08.00-15.00 med pauser för fika och lunch samt städning efter lunchen.

Datum: 11-13 augusti 2022
Kursavgift: 1400 kr
Kursavgift utan boende: 1200 kr
Antal platser: 5st

Minst 4 personer måste anmäla sig för att kursen ska bli av, anmälan är bindande.
Sista anmälningsdag är 28 juli. Meddela eventuella allergier eller kostpreferenser vid anmälan. Praktisk information och program går ut ca 2 veckor före kursstart.
Anmälan görs här till Studieförbundet Vuxenskolan. Kallelse och faktura kommer från arrangören.


Kontakt: info@fagelsjo.nu (Jourtelefon 0761863003)
Läs mer om platsen och Världsarvsgården Fågelsjö Gammelgård Bortom Åa på: www.fagelsjo.nu