Djur, natur & miljö

Drömmer du om egen honung? Här får du lära dig att starta en biodling från början.

Vi introducerar dig i biets fantastiska värld och ger dig de praktiska grunderna till de moment som behövs för att sköta ett bisamhälle från den första sommaren. Du får också se samband med växtlighetens och vädrets betydelse för bin och kunskap om bins betydelse i ekologin.


STUDIECIRKELNS INNEHÅLL & UPPLÄGG
Vi går igenom hur livet i en bikupa ser ut under biåret och de olika årstiderna, med skötsel och moment såsom skattning och utökning. Vi lär känna bisamhället och bisamhällets individer, samt pratar om utrustning för en biodlare. Kursens mål är att du sedan själv skall kunna inneha och hantera egna bisamhällen.

Biodling för nybörjare - i teorin genomförs utomhus i ledarens bigård, mitt emellan Bergsjö och Jättendal, längs med 307:an. Innan du anmäler dig till denna kurs behöver du först ha påbörjat kursen Biodling för nybörjare - i teorin, som genomförs digitalt tidigare i vår.


MATERIAL:
- Kursen kräver egen skyddsutrustning från och med träff 2. Kostnad för det tillkommer. Information om vad du behöver och hur du införskaffar detta ges under första kursträffen.


LEDARE
Erik Bergqvist

FÖR FRÅGOR OM KURSEN
Lisa Andersson, 0651 59 66 81 eller lisa.andersson@sv.se


KURSSTART:
Datum: 15/5
Tid: 10.00-12.30
Plats: I ledarens bigård, mitt emellan Bergsjö och Jättendal

KURSTILLFÄLLEN:
Totalt 4 tillfällen
Kursstart 15 maj
3 tillfällen i juni/juli (lördag eller söndag)
Observera att exakta datum och tider beslutas i gruppen beroende på väderlek.COVID-19
Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, anpassar upplägg för allas trygghet och meddelar deltagare vid eventuella förändringar.

ANMÄLAN
Anmäl dig här till höger via knappen 'Anmälan', alt ring oss på 020-120 28 08. Sista dag för anmälan är söndag 2 maj.


Om kursen är full kan du anmäla dig som reserv.