Djur, natur & miljö

Drömmer du om egen honung? Här får du lära dig att starta en biodling från början.

Vi håller till inomhus i SVs lokaler på Högbovägen 3 i Sandviken under de första 5 träffarna och på Bigård i Torsåker under de 5 återstående träffarna. Kursen sker i samarbete med Biodlarföreningen Västra Gästrikland.

Som deltagare behöver du skyddsdräkt och handskar inför de praktiska momenten. Närmaste försäljning av bidräkt finns hos Järbo biodlarservice.

Vi introducerar dig i biets fantastiska värld och ger dig grunderna till de praktiska moment som behövs för att sköta ett bisamhälle från den första sommaren. Du får också se samband med växtlighetens och vädrets betydelse för bin och kunskap om bins betydelse i ekologin.

Lite ur studiecirkelns innehåll: Bisamhället och bisamhällets individer, Utrustning för en biodlare, Bisamhällets utvecklingsfaser, Bihälsa, Dragväxter, Honungsskattning från bisamhälle och Invintring av ett bisamhälle.

Material: Boken 'Mina första år som biodlare' samt arbetsboken 'Mina biodling - Arbetsbok för deltagare' av Lotta Fabricius Kristiansen, ingår i kursavgiften.

Ledare: Jan Van Der Heyden
Lokal: Studieförbundet Vuxenskolan, Högbovägen 3 SANDVIKEN

Datum Teori: onsdag 20/1, 3/2, 17/2, 17/3, 31/3
Tid teori: 18:00-20:30

Datum praktik: lördag 17/4, 1/5, 15/5, 29/5, 12/6
Tid praktik: 11:00-14:00
OBSERVERA! Datum och tider för de praktiska momenten är preliminära och väderberoende. Datum stäms av med gruppen under kursen, beroende på väderlek.

Covid-19: Lokalens storlek och antalet deltagare anpassas för möjlighet att hålla avstånd. Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och meddelar deltagare vid eventuella förändringar.

Anmäl dig här till höger, alt ring oss på 020-120 28 08
Sista dag för anmälan är måndag 13 januari