Djur, natur & miljö

Drömmer du om egen honung? Och vill du stötta biologisk mångfald?
Här får du lära dig att starta en biodling från början.

Teoretiska genomgångar och praktiska moment genomförs parallellt under kursen. Vi träffas i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Sandviken under de teoretiska träffarna och på Bigård i Torsåker under de praktiska träffarna. Kursen sker i samarbete med Biodlarföreningen Västra Gästrikland.

Som deltagare behöver du själv införskaffa skyddsdräkt och handskar inför de praktiska momenten. Närmaste försäljning av bidräkt finns hos Järbo biodlarservice.

Vi introducerar dig i biets fantastiska värld och ger dig grunderna till de praktiska moment som behövs för att sköta ett bisamhälle från den första sommaren. Du får också se samband med växtlighetens och vädrets betydelse för bin och kunskap om bins betydelse i ekologin.

LITE UR KURSENS INNEHÅLL:
Bisamhället och bisamhällets individer, Utrustning för en biodlare, Bisamhällets utvecklingsfaser, Bihälsa, Dragväxter, Honungsskattning från bisamhälle och Invintring av ett bisamhälle.

MATERIAL:
Boken 'Mina första år som biodlare' samt arbetsboken 'Min biodling - Arbetsbok för deltagare' av Lotta Fabricius Kristiansen, ingår i kursavgiften.

LEDARE: Jan Van Der Heyden

DATUM TEORI: onsdag 30/3 och 13 april
Tid: 18:00-20:30

DATUM PRAKTIK: 23/4, 7/5, 21/5, 4/6, 18/6, 2/7, 16/7, 30/7, 13/8
Tid praktik: 10:00-12.30
OBSERVERA! Datum och tider för de praktiska momenten är preliminära och väderberoende. Ev ändring av datum stäms av med gruppen under kursen, beroende på väderlek.


Anmäl dig här till höger via knappen 'Anmälan', alt ring oss på 020-120 28 08
Sista dag för anmälan är måndag 14 mars

Om kursen är full kan du anmäla dig som reserv. Om intresset blir stort kan en ytterligare kurs eventuellt erbjudas.