Djur, natur & miljö

Drömmer du om egen honung? Här får du lära dig att starta en biodling från början.

Vi introducerar dig in i biets fantastiska värld och ger dig de teoretiska grunderna som behövs för att sedan lära dig de praktiska momenten kring att sköta ett bisamhälle från den första sommaren. Du får också lära dig om samband med växtlighetens och vädrets betydelse för bin och kunskap om bins betydelse i ekologin.

Kursen sker i samarbete med Biodlarföreningen Östra Gästrikland.


STUDIECIRKELNS INNEHÅLL & UPPLÄGG
Vi går igenom hur livet i en bikupa ser ut under biåret. Vi pratar om bisamhället och bisamhällets individer, bisamhällets utvecklingsfaser, bihälsa, honungsskattning och invintring. Kursens mål är att du ska få de viktigaste teoretiska kunskaperna, och känna dig redo att genomföra den praktiska kursen.

Biodling för nybörjare - teorin genomförs digitalt och träffarna sker måndagar 18:00-20:30, via videomötesverktyget Zoom. När du gått den är du redo att delta på kursen Biodling för nybörjare - i praktiken, som genomförs utomhus senare i vår.


MATERIAL:
Boken "Mina första år som biodlare" av Lotta Fabricius Kristiansen, ingår i kursavgiften.

TEKNISK UTRUSTNING:
För att kunna delta i de teoretiska träffarna behöver du internet, samt dator eller surfplatta. Du behöver inte ha deltagit i ett videomöte tidigare för att kunna delta, men du behöver grundläggande datakunskaper. Vi erbjuder ett prova-på tillfälle för dig som är ovan vid digitala möten och finns till stöd för dig att komma igång. Kontakt enligt nedan om ett sådant prova-på-tillfälle är aktuellt för dig.

LEDARE
Matias Köping

FÖR FRÅGOR OM KURSEN
Ida Danielsson, 0651 58 66 81 eller ida.danielsson@sv.se

KURSTILLFÄLLEN:
Datum: 17/1, 31/1, 14/2, 28/2, 14/3, 28/3, 11/4, 25/4
Tid: 18.00-20.30
Plats: Digitalt via Zoom samt i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Gävle
OBSERVERA: Kursens första träff 17/1 och kursens sista träff 25/4 sker fysiskt på Drottninggatan 6, Gävle.


ANMÄLAN
Anmäl dig här till höger via knappen 'Anmälan', alt ring oss på 020-120 28 08
Sista dag för anmälan är 3/1 2022.