Data & IT

Vill du lära dig hur man ringer ett videosamtal?
Välkommen till vårat internetcafé!


Kursinnehåll
Kvällen börjar med en introduktion av kursledaren i kvällens ämne. Sedan finns tid för deltagarna att få individuell hjälp av ledaren - men också att hjälpa varandra. Kanske kan du någonting som de andra deltagarna har svårt för, eller tvärt om - tillsammans lär vi oss mer!

Detta tillfälle får du lära dig att ringa och ta emot samtal via video i din telefon, surfplatta eller på din dator. Vi går igenom grunderna för de vanligaste programmen: Facetime, Messenger och Jitsi Meet. Ledarna kan också hjälpa dig om du har något annat program installerat än dessa.

Studieförbundet Vuxenskolan bjuder på kaffe,te och kaka.

Förkunskaper
Du behöver inga särskilda förkunskaper. Kursen är öppen för alla.

Material
Du använder dig av din egen telefon/surfplatta/dator. Ta med den utrustning som du vill ha hjälp med!

Kursledare
Ted Stridh och Julia Kushnir.
Både Ted och Julia har hållit både nybörjar- och fortsättningskurser i Data/It för Studieförbundet vuxenskolan i flera år.

Fler tillfällen
7/9 - Boka biljetter online/
14/9 -
Handla online.
21/9 - Öppet café. Få hjälp med det du önskar!
28/9 - Praktiska och användbara appar.
12/10 - Lär dig hitta på olika myndigheters sidor.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. För dig som vill träna på att betala med swish kommer detta också att vara möjligt under kvällen. Du kan då få hjälp av ledarna.

Lokalen ligger en trappa upp, liten hiss finns. Portkod kommer med kallelsen.

SPF seniorerna Gästriklands distrikt står för kostnaden för dig som är medlem i någon av distriktets föreningar. Meddela vilken förening du tillhör vid anmälan.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.