Djur, natur & miljö

Vill du också ta Jägarexamen?
Den här kursen ger dig de teoretiska grundkunskaperna för att avlägga jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Läs om materialet på http://www.jagarexamen.org/.

Efter avslutad teorikurs blir du introducerad till skjutbana som är godkänd för Jägarexamen, där du sedan på egen hand och med stöd av skjutbanans ledare kan fortsätta ditt lärande inför det praktiska provet.

Ledare är Dan Törnström, som i många år arbetat heltid med jakt och författat studiematerialet "Din väg till jägarexamen". Han har också producerat böcker om eftersök, viltsjukdomar, skytte och styckning, samt arbetat som journalist och debattör inom jaktområdet. Ta chansen att introduceras i jaktens värld tillsammans med en av landets mest insatta i ämnet.

Goda kunskaper i svenska språket erfordras för att du ska ha möjlighet att tillgodogöra dig all kunskap och sedan klara teoriprovet. Studiematerial ingår i kursen, men provavgift tillkommer.


Mer om kursen

Upplägg: 14 träffar, en gång i veckan med uppehåll vid helgdagar och längre ledigheter.

Datum: onsdag 10/11 2021 till mars 2022.
OBS! Veckodag kan komma att justeras. Om så görs meddelas du i god tid innan kursstart för att kunna avgöra om du vil stå kvar som deltagare eller ej.

Tid: 18.00 - 20:15

Plats: i SVs lokaler i Hofors

Ledare: Dan Törnström


Vid frågor
Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan på 020-120 28 08


Material
Boken 'Din väg till jägarexamen' av Dan Törnström ingår i kursavgiften


Covid-19
Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, anpassar upplägg för allas trygghet och meddelar deltagare vid eventuella förändringar.


Anmälan
Anmäl dig här på vår hemsida till höger via knappen 'Anmälan', alt ring oss på 020-120 28 08
Sista dag för anmälan är fredag den 27/10.

Om kursen är full kan du anmäla dig som reserv. Vi kontaktar dig om det blir en plats ledig. Om restriktioner för Covid-19 förändras kan fler platser öppnas upp för kursen framöver.