Djur, natur & miljö

Jägarexamen, intensivkurs med stöd på distans är en unik kurs där du som deltagare på kort studietid tränas i de teoretiska kunskaper som behövs för att avlägga teoriprovet. Kursen startar teoretiskt och med eget ansvar tisdag 9 april då böcker och studieanvisningar ska vara utskickade. Före kursdagarna 4-5 maj finns också möjlighet att kontakta Dan för frågor, tips och råd kring studierna.

Vid kursdagarna 4-5 maj träffas gruppen under två dagar och genomgår tillsammans en teoretisk och till viss del praktisk utbildning som avslutas med teoriprovet. Därefter får eleverna själva (med stöd och anvisningar från Dan) söka upp jaktskytteföreningar på sina hemorter för att övningsskjuta och avlägga de praktiska proven. 

Intensivkursen bedrivs i form av teoretiska pass av föreläsningskaraktär med diskussion och frågor. I kursavgiften ingår lunch och fika. Deltagarna ska också genomgå ett praktiskt övningspass varje dag, det ena gäller säker vapenhantering och avståndsbedömning, det andra handlar om att prova på de vapen de senare ska öva på - dvs skjuta de första skotten.

Kursledare: Dan Törnström
Plats: Sälgsjönäs mellan Storvik och Hofors, samt skjutbana i Torsåker.

Kursen avslutas med teoriprovet kl 18:00 sista dagen.

Pris 3950 kr. I kursavgiften ingår lunch och fika. Naturvårdsverkets teoretiska provavgift på 250 kronor tillkommer.

Vid frågor ring kursledare Dan Törnström på: 070 632 32 51