Kärlek till hälsa ! en kurs om hur du skapar dig bätttre hälsa för flickor

Kärlek till hälsa ! en kurs om hur du skapar dig bätttre hälsa för flickor

Hälsa & välbefinnande

Kärlek till hälsa! En kurs om hur du slutar med dieter, viktfixering och äntligen hittar vägen till en hälsosam livsstil.

Vad är dieter och dietkulturen?
Väldigt många flickor och kvinnor önskar att de gick ner i vikt. De söker efter en snabb metod som i 95 % av fallen misslyckas. De tror att dieter är deras mirakulösa lösning och försöker intala sig själv att dieten kommer den här gången att fungera då det är en del av deras nya hälsosamma livsstil.
En diet kan aldrig vara en del av en hälsosam livsstil därför att en diet består av regler och förbud kring vad du får och inte får äta, och med dessa regler och förbud följer ångest och dåligt samvete.

Hur hälsosamt låter det?

Dietkulturen är det som lär oss att basera vårt värde på saker vi kan väga, mäta och förbränna. Det är att vara besatt av fitness och ha självhat som en motivationsfaktor. Dietkulturen är anledningen till varför flickor börjar med dieter redan i 8 års ålder och varför så många av oss hatar våra kroppar.


Kursens målsättning:
Är att få ett nytt perspektiv på hälsa och på dig själv som inte involverar att värdera dig själv baserat på en siffra på vågen eller hur många gånger du tränar per vecka eller hur ofta du äter frukt och grönt till maten.


Vad ingår i kursen?
Under 7 kurstillfällen kommer ni att få olika verktyg för att få ett nytt perspektiv på en hälsosam livsstil.

Kurstillfälle 1: Introduktion till dietkulturen och ätstörningar
Kurstillfälle 2: Viktfixering och begränsningar
Kurstillfälle 3: Vad innebär det att vara kroppspositiv? Vikten av bra förebilder
Kurstillfälle 4: Mat och känslor

Kurstillfälle 5: Kost för att stärka din kropp inifrån
Kurstillfälle 6: Fysisk aktivitet och rörelse utan tvång och skuldkänslor
Kurstillfälle 7: Hur du går tillväga för att börja leva ditt liv och sträva efter dina drömmar


Under hösten kommer två kurser att genomföras. En kurs riktar sig till flickor i åldrarna 15-20 år och en riktar sig till kvinnor.

Bra att veta: Inför kurstillfälle 1 behöver varje deltagare ha köpt en fin anteckningsbok då vi kommer att föra en del anteckningar.

Kursledare: Julia Eriksson är en högskoleexaminerad hälsopedagog från Högskolan i Gävle och Mittuniversitetet. Hon är också licensierad kostrådgivare från svenska näringsakademin i Stockholm.
I början på året deltog Julia ett 8 veckors program som fokuserade på att bli vän med sina matvanor, sluta viktfixera och hur hon skulle gå tillväga för att börja älska sin kropp.
Hon vill dela med sig av de kunskaper som programmet gav henne så att andra flickor och kvinnor också kan uppleva den positiva förändring som programmet gav henne.