Hantverk & konst


Välkommen till en heldag i skapandets och kreativitetens tecken

I denna kurs läggs tonvikt på att inspirera och hitta glädjen till att måla i akvarell samt att hitta sin egen uttrycksform och särart.
Det finns många olika tekniker inom akvarell. Under den här endagskursen skall vi prova på fyra tekniker som ledaren själv brukar använda sig av.

Förmiddagen ägnas åt några teknikövningar vars syfte är att se vad som händer med akvarellfärg när man målar: vått i vått, vått på torrt (lasyr), shumra och att lavera.
Under eftermiddagen ska deltagarna skapa något utifrån förmiddagens övningar, där några av akvarellteknikerna finns i motivet.

Aktiviteten är en av flera i Långheds Skaparting.
Alla deltagare samlas på Långheds bygdegård för en gemensam frukost 08.30 Här kommer även dagens alla ledare att finnas med och presentera sig. När frukosten avnjutits så fortsätter ni med själva kursen i Sunes Ateljé i närheten fram till 16.30, lunch och kaffe serveras under dagen. Ni avslutar sedan med en gemensam middag på Långheds bygdegård.

Inga förkunskaper behövs.

Material
Du får gärna ta med dig eget material om du har. Vill du att det finns material på plats, meddela detta vid anmälan, denna materialavgift tillkommer och betalas direkt till ledaren.

Kursledare
Sune Mortimer.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Kursen hålls på Långheds Bygdegård
Meddela ev allergier vid anmälan

Kursen genomförs i samarbete med Långheds Bygdegårdsförening

För frågor kontakta: Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg 020-120 28 08 eller
Mona Öhman Långheds bygdegårdsförening 070-6057209