Hantverk & konst

Välkommen till en heldag i skapandets och kreativitetens tecken
Ett grafiskt blad är ett tryck från en tryckplatta där konstnären utarbetat sin bild och trycker den i flera likadana exemplar eller i en enda unik bild (som då kallas monotypi). Djuptryck, högtryck eller plantryck är de vanligaste teknikerna.
Ledaren kommer att gå igenom olika material och tekniker och du kommer att få experimentera och prova på att trycka dina bilder. Du kommer att använda plastplattor, kartong och linoleum där du kan rista, skära eller tejpa grunden för din bild, eller så använder du snören, kork eller något annat som du kommer på. Det är kul och enkelt. Resultatet blir alltid lika spännande! Det kommer att finnas färg, papper, en liten tryckpress och annat material som du behöver på plats.

Aktiviteten är en av flera i Långheds Skaparting.
Alla deltagare samlas på Långheds bygdegård för en gemensam frukost 08.30 Här kommer även dagens alla ledare att finnas med och presentera sig. Därefter förflyttar ni er till Mortimers Atelje i Långhed där ni tillbringar dagen fram till 16.30, lunch och kaffe kommer att serveras på plats där. Dagen avslutas sedan med en gemensam middag på Långheds bygdegård och avslutas c:a 18.00.

Inga förkunskaper behövs

Material
Material ingår

Kursledare
Torun Eliasson, Edsbyn

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Kursen hålls i Mortimers Atelje i Långhed.
Meddela ev allergi vid anmälan

Kursen genomförs i samarbete med Långheds Bygdegårdsförening

För frågor kontakta Ellinor Lundström SV Gävleborg 0270-428821 eller
Mona Öhman Långheds bygdegårdsförening 070-6057209