Beteendevetenskap

Är du föräldraledig under pandemin och saknar andra föräldrar att prata med?
Att bli förälder är en omtumlande resa full av förväntningar och farhågor. Vi behöver alla någon att dela våra funderingar, bedrifter och utmaningar med. Vad händer med detta behov när föräldragrupper, öppna förskolor och de flesta sociala sammanhang stängs ner? När vi inte längre kan resa för att umgås med familj och vänner. När glädjen över att vara förälder får konkurrens med en besvikelse över att det inte blev som vi tänkt.

Vi träffas digitalt och samtalar om
Glädje, besvikelse, oro, ensamhet och andra områden som just du funderar över.

Samtalsledare: Lisa Andersson, förälder till barn på 15 månader.

'Jag hade själv många förväntningar på hur jag skulle uppleva mitt föräldraskap och hur min tid som föräldraledig skulle se ut. När pandemin slog till blev ingenting som jag tänkt mig. Visst kände jag glädje över att vara förälder och få lära känna mitt barn, men även besvikelse och ensamhet.'

Spelregler
- Alla som deltar presenterar sig själva så att vi kan bygga gemenskap och trygghet
- Du väljer sedan själv hur aktiv du vill vara i samtalet
- Det vi delar med oss utav i gruppen, stannar i gruppen
- Om du tajmar träffen med ditt barns tupplur blir det lättare för dig att delta, men barnen anpassar sig sällan till våra kalendrar och vi har alla överseende med att det kan finnas små barn med under samtalet.

Vi träffas via den digitala plattformen Jitsi Meet
Du får en länk till det digitala rummet till din e-post i nära anslutning till träffen, så kom ihåg att lämna e-postadress vid anmälan.
Du ansluter till mötet via dator, smartphone eller surfplatta och behöver inte ha använt Jitsi meet tidigare för att kunna delta. Instruktioner för hur du gör för att ansluta till mötet kommer också att finnas i mailet med inbjudan som kommer dagarna innan.

Varmt välkommen med din anmälan.

Anmäl dig senast söndag 23/5 här på vår hemsida via knappen 'Anmälan' eller kontakta oss på telefon: 020-120 28 08 eller via mail: gavleborg@sv.se

Om kursen är full kan du anmäla dig som reserv. Blir det en plats ledig kontaktar vi dig.