Trädgård, hus och hem, Hållbar utveckling

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

Gör en intresseanmälan, start vid tillräckligt många anmälda. Startdatum kan komma att ändras.

I den här kursen kommer vi tillsammans att starta upp en bokashihink och följa dess utveckling under 4 gånger. Några kanske tänkte köpa ett helt kit med kran och strö, nån har en hink med lock att köra igång i och andra kanske har tänkt bygga sin egen variant. Vi tittar hur andra gör, lär av varandra och provar oss fram. Vi kommer att prata om vad man kan ha i sin bokashi, vad som kan bli fel men också varför det är så bra. Alla vägar bär till jord- men det finns sätt man kan se till att det går lite snabbare och luktar lite mindre!

I god tid innan kursen börjar är det bra att du har kollat upp hur tillstånd för att ha hemkompostering och bokashi i din kommun ser ut så att du är redo att köra igång sen efter första kurstillfället! Första gången kommer vi att prata om litteraturen, om olika sätt att göra bokashi på (olika hinkar, strö/spray, biokol i botten) och vad man behöver för att komma igång. Sedan följer vi våra bokashis under kursens gång!

Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, totalt 4 tillfällen, ett tillfälle varannan vecka. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Inga förkunskaper krävs.

Kurslitteratur
Till cirkel använder vi utvalda delar ur böckerna Stefans lilla Svarta: BOKASHI, BIOKOL och BAKTERIER av Stefan Sundström (ISBN 9789173439275) och Bokashi - för en bättre jord av Peter Streijffert (ISBN 9789186293796).

Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Meddelas senare.

Kurslokalen
Distans - kurs är online i webverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med informationsblad med vanlig post.
Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.